Wet ter bevordering van Speur- en Ontwikkelingswerk

Betaalt u ook veel belasting? Laat geen geld liggen!

Wilt u WBSO subsidie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Kappenberg Accountancy & Advies verzorgt graag uw aanvraag voor de subsidie.

 

Waarom een aanvraag via ons kantoor?

Er zijn veel bureaus die voor u de aanvraag kunnen verzorgen. Er zijn echter weinig kantoren die bij de aanvraag uw eigen financiële en fiscale positie betrekken. Graag benutten wij bij de aanvraag de kennis die wij hebben van financiën en fiscaliteit met de kennis inzake de WBSO.

U kunt ook in aanmerking komen voor de RDA. Dit is een extra aftrekpost in de aangifte vennootschapsbelasting. Tevens kunt u in aanmerking komen voor de innovatiebox. Deze facilteit beloont bedrijven die aantoonbaar innovatief zijn door het tarief voor de vennootschapsbelasting op 5% te stellen op winsten die zijn verkregen uit speur- en ontwikkelingswerk. Wij helpen u graag om deze fiscale facilteiten te benutten.

 

WBSO Aanvragen: Elke maand minder loonbelasting afdragen

WBSO voor het verlagen van uw loonkosten, die betrekking hebben op innovatie projecten. En dat merkt u direct: als uw aanvraag is goedgekeurd door RVO.nl, dan verrekent u uw subsidie met de fiscale loonafdrachten. Daarmee stimuleert de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) technische innovaties in iedere sector, en is ze eigenlijk onmisbaar voor elke innovatieve ondernemer.

 

Profiteert u van de WBSO?

WBSO is voor een technisch nieuw product, een fysiek productieproces of programmatuur. Daarnaast moet de innovatie binnen één van deze categorieën passen:

  1. Ontwikkelingsproject;
  2. Technisch wetenschappelijk onderzoek;
  3. Analyse van de technische haalbaarheid;
  4. Procesgericht technisch onderzoek.

Een WBSO verklaring geeft recht op een vermindering van de af te dragen loonbelasting / premie volksverzekeringen. Deze vermindering bedraagt in 2017 32% over de eerste € 350.000 aan Speur- en ontwikkelingsloon en 16% over de resterende loonsom. Voor starters geldt een extra vermindering. Voor ondernemers is er een bedrag € 12.522 beschikbaar en voor ZZP’ers nog € 6.264 extra.

 

Meer weten over de WBSO subsidie? Neem dan contact op met Kappenberg Accountancy & Advies.