Patrick Kappenberg

Deze vraag is erg ruim maar ik zal proberen mij in het kort aan u voor te stellen. 

Ik ben Patrick Kappenberg en ben op 9 augustus 1972 geboren in Amersfoort. In ben opgegroeid in kleinere gemeentes in de omgeving van Amersfoort. In 1996 ben ik afgestudeerd als Accountant-Administratieconsulent aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle.
Na mijn studie ben ik gaan werken op een regionaal accountantskantoor. Hier heb ik kennis gemaakt met het vak van accountant. Daarna ben ik gaan werken bij een groot landelijk accountantskantoor als assistent-accountant daarna als cliëntadviseur en tenslotte als vestigingsleider van twee vestigingen en als accountant verantwoordelijk voor drie vestigingen.
In de laatste functie voelde ik dat ik verder van mijn cliënten kwam af te staan en steeds meer manager werd en minder accountant/adviseur van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Het besluit om zelfstandig verder te gaan was voor mij dan ook een logische stap.

Naast bovenstaande ben ik vader van twee kinderen, Vicky is onze dochter van dertien en Stephan onze elf jaar oude zoon. Op woensdagmiddag ben ik vaak met mijn kinderen op stap. Ik vind het fantastisch om met de kinderen bezig te kunnen zijn. Als geen ander begrijp ik dan ook dat als er medewerkers komen dat ook zij dit met hun kinderen moeten kunnen doen. Ook dit was voor mij een reden om een eigen kantoor op te zetten. Veel kantoren zeggen mee te denken maar de praktijk is vaak anders. Mijn ervaring is dat cliënten dit begrijpen maar ook weten dat als er een probleem is op mijn “papa-dag” zij mij altijd kunnen bereiken.

Een klein accountantskantoor opzetten is vaak moeilijk maar met de ondersteuning van een branche-organisatie heel goed te doen. Wij zijn aangesloten bij Auxilium Adviesgroep. De persoonlijke benadering van cliënten spreekt mij aan. Daarnaast is het leuk om samen te werken met mijn vrouw. Zij is onze fiscaal-jurist en werkt vanuit haar eigen onderneming Kappenberg Belastingadvies in Ermelo.

Het werk van accountant brengt vaak stress met zich mee. Om deze stress weer kwijt te raken ga ik graag squashen of een paar baantjes zwemmen en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Ik maak graag nader kennis met u om te kijken of Kappenberg Accountancy & Advies iets voor u kan betekenen.